pic

Olvass róla!

Mi, a RePlacc megálmodói a rendezvényzöldítés keretén belül egy új irányt formálunk: hulladékból kiállítási és rendezvény kellékeket készítünk. Az erőforrás és anyagtakarékosság elvét szem előtt tartva upcycling technikával készülnek kerítéseink, pultjaink, játszóházunk. Míg a ’recycling’ azaz újrahasznosítás során a használt tárgy valamilyen kémiai vagy fizikai beavatkozás útján, formáját megváltoztatva kerül hasznosításra, addig az upcycling eljárás során a hulladéknak minősített tárgy megőrzi eredeti küllemét. Ez a módszer nem igényli egyéb energiaforrások felhasználását, így nem terheli tovább a környezetet.

A RePlacc egy újabb lehetőség, hogy a rendezvények környezetterhelése csökkenjen, miközben a laikusok is megismerkedhetnek a környezetbarát gondolkodásmód egy érdekes szeletével.

A „Re-cuccok” szemléletformáló kampány a környezettudatos szemlélet és gondolkodásmód erősítését kívánja megcélozni a különböző rendezvényeken. A nagy számban, és gyakran igen nagy résztvevőszámmal megrendezett szakmai, kulturális és közösségi rendezvények környezeti terhelése nagy mértékű, miközben azonos, vagy kisebb költséggel, jóval környezetkímélőbb megoldások is léteznek.

alt
alt